Du er toppen af poppen

I øjeblikket kører endnu en sæson Toppen af Poppen og fylder sendefladen på TV2 søndag aften. Endnu en gang nåede jeg at tænke tanken om, at ”nu er de efterhånden lige så langt nede på listen over mulige deltagere som planlæggerne bag Vild Med Dans”. Men jeg må sige, at programmet har fanget mig igen i denne sæson. Af flere grunde.

Jeg bliver naturligvis nostalgisk begejstret over at se Søren Sko og høre hans meget genkendelige stemme og huske tilbage til den gang, hvor han, som en del af Sko & Torp fik mine øjne op for en helt ny type musik. Men jeg sidder også og nyder, hvor gode kunstnerne er til at være helt sig selv på de andres udlæg. De hviler tilpas meget i sig selv til, at de kan rumme alle de andre og deres måde at se verden på.

I min verden handler det om, at de er meget bevidste om deres tyngdepunkt. De ved hvad de kan, vil og tror på.

Tyngdepunktet

 

 

De deler naturligvis alle passionen for musik og storytelling, men det er ret interessant at se, hvordan de alle som en er optaget og betaget af de andres styrker. ”Nej hvor ville jeg ønske, at jeg havde den spændvidde i stemmen” ”Hvor er du bare vedkommende og intens” ”Du har bare evnen til x, y, z …. ” og så videre og så videre. Og det er ikke bare høflighedsfraser. Det er reel begejstring og anerkendelse af de andres styrker – deres forcer.

Bring dine styrker i spil
Men det er jo netop fordi, at de ikke har de andres evner, at deres fortolkninger bliver helt unikke. De har deres egne styrker, som de bringer klogt i spil. Når Søren Sko oversætter meget danske Annika Aakjær til engelsk fordi ”Jeg kan altså ikke synge på dansk – jeg lyder helt vildt mærkelig”, så trækker han på alle sine styrker (kompetencer, aktiver, værdier og principper) og forstærker det på sin helt egen måde – med sine helt egne bevægelser, fraseringer og betoninger.

Jeg bliver i øvrigt bare vildt begejstret, når jeg ser Annika Aakjær. Hun udstråler så meget vilje, engagement og unik skabertrang. Det mærkede jeg allerede for nogle år siden, da hun var med som opvarmning for mit store idol Allan Olsen. Jeg skal love for, at vi fik varmen. Helt ind i knoglerne. Hun er så meget sig selv, og fortæller og fortolker med udgangspunkt i hendes eget univers – hendes eget unikke Tyngdepunkt.

Skru op for styrken
”Hvorfor er det så interessant?”, tænker du måske. Det er det fordi, vi kan lære meget af de kunstneriske fag – på mange måder. Jeg er særligt optaget af deres evne til at bringe de individuelle styrker i spil – på en personlig og unik måde – og forstærke det, så man ikke er i tvivl om, at de er afsendere på budskabet. De giver den bare give fuld gas og lader det briste eller bære.

forstærker

Det kan vi som mennesker – privat og personligt – og som virksomheder lade os inspirere af. Lad os gøre mere af det, vi er gode til, frem for at gå og hænge med mulen over alt det, som vi ikke kan. Jeg oplever, at alt for mange er optaget af hullerne i osten, frem for at fokusere på og glæde sig over, at der rent faktisk er en ost.

Find ud af, hvad du kan – hvor du er toppen – hvad du vil, og hvad du tror på og vis det klart og tydeligt i alt, hvad du siger og gør. Når du lykkes med det, så får du tyngde og bliver tiltrækkende. Fordi det er kommunikation på højt plan. På toppen. Og så skal det nok lykkes dig, at blive noget (mere) inden for musikken 🙂

Lav en god dag

Søren Schnedler - Gravity, Gravity Thinking, Konfluent, Messbar

Søren Schnedler

På visitkortet står “Strategi og Koncept” i stedet for en titel, og det dækker ganske godt. Jeg har beskæftiget mig med kommunikation på alle niveauer gennem snart ganske mange år. Det har ført til mange indsigter og ikke mindst opdagelsen af Den Kommunikative Tyngdelov.

Tilmeld dig Gravity Post og modtag en gratis smagsprøve fra min bog

Få en nogenlunde regelmæssig opdatering direkte ind i din mailboks. Her vil jeg inspirere med egne og andres betragtninger på kommunikation og ledelse.

Scroll to Top