Tegningen til noget stort

I en verden af visuelle udtryk og indtryk kæmper alle brands for at få sit helt eget udtryk. Og det gælder både de store firmaer og de personlige brands. Selv er jeg så heldig, at have fået min egen visuelle stil og tone – selvom jeg egentlig ikke vil have den til at starte med. Mange har spurgt mig til mine tegninger, så nu får du historien bag.

Der skulle nyt til
Historien her starter for snart mange år siden, tilbage i 2013, da jeg endnu havde reklamebureau. Eller ikke sådan rigtigt reklamebureau. For vi var ved at skifte fokus og ham. Væk med overflade snakken og de hurtige reklameløsninger og i stedet fokus på at skabe et solidt tyngdepunkt for virksomheder og brand. Med baggrund i min opdagelse af Den Kommunikative Tyngdelov.

Derfor skulle der også ske noget med vores visuelle stil. Vi havde fået lavet lækkert logo osv., og briefingen til min Art Director – eller AD´er som det hedder på bureausprog – var klar. Kom op med et visuelt univers, der på stærkest mulige vis understreger, at her er et koncept og en tankegang, som alle virksomheder skal interessere sig for og tage alvorligt. Jeg gik et par dage og glædede mig til at se, hvad han kom op med, og spurgte jævnligt ind til, hvordan det gik. Han svarede hver gang undvigende og mumlede noget om, at det allersværeste er at lave noget til og for sig selv. Men så en dag stod han der og spurgte, om vi lige skulle gå i mødelokalet.

Skærmbillede 2018 03 14 kl. 08.28.03Inde i mødelokalet satte jeg mig godt tilrette og den kreative af os to begyndte nu en lang snak om, hvor vigtigt det var, at der var særkende, og at det ikke bare blev en løsning med nogle stock-fotos, og, og, og.. Tålmodighed er en dyd, men det er ikke en af mine og til sidst sagde jeg ”ja, ja – spar på luften og lad mig se, hvad du har”

Og frem kom…… nogle lidt naive stregtegninger med et blåt skær. Jeg havde nok forventet noget mere pompøst, grafisk stramt og fotobåret. Men vi blev enige og det var anderledes, markant og så var det modigt. En af vores grundværdier. Så sådan blev det. Og jeg har i dag en hel bank af illustrationer.

Ideen til tegningerne kom fra min tidligere ansatte og nuværende gode ven Michael Buhl, der idag boltrer sig som Art Director på bureauet Klausen & Partners.

 

Han har sit eget site på kunstnar.dk –  (jeg har lovet at sige, at han ikke lige har fået det opdateret på det seneste)

Michael har tegnet alle tegninger med venstre hånd. Til trods for at han er højrehåndet. “De må ikke blive for pæne” som han siger.

Det er for mig et godt bevis på at begrænsninger kan give grobund for noget stærkt. Jeg er i hvert fald glad for dem 🙂

Lav en god dag

Søren Schnedler - Gravity, Gravity Thinking, Konfluent, Messbar

Søren Schnedler

På visitkortet står “Strategi og Koncept” i stedet for en titel, og det dækker ganske godt. Jeg har beskæftiget mig med kommunikation på alle niveauer gennem snart ganske mange år. Det har ført til mange indsigter og ikke mindst opdagelsen af Den Kommunikative Tyngdelov.

Tilmeld dig Gravity Post og modtag en gratis smagsprøve fra min bog

Få en nogenlunde regelmæssig opdatering direkte ind i din mailboks. Her vil jeg inspirere med egne og andres betragtninger på kommunikation og ledelse.

Scroll to Top