Brød, skuespil og video

Hvad nu, hvis du på 2 minutter kunne få dit budskab ud til dobbelt så mange, som du plejer og oven i købet fastholde publikums opmærksomhed i længere tid?

Den bedste markedsføring føles ikke som markedsføring. For dit publikum vil ikke tales til, men tales med. De vil underholdes, gøres klogere uddannes og udfordres. Dit publikum er krævende, og deres tid er kostbar.

Juvenal: Gi’ folket brød og skuespil

Din markedsføring skal underholde, uddanne eller udfordre, og det kan du gøre på forskellige måder. Dit publikum skal konsumere dit indhold, lagre det og agere efter det.

projector_screen

At undervise dit publikum bør altid være ét af målene med en marketingstrategi. Undervisning. Jeg ved, det kan lyde forkert – for du vil jo bare sælge noget mere. Men se det som en mulighed for at engagere dit publikum og lære dem, hvorfor de har brug for dig og dine tjenester i deres stræben efter et bedre, sjovere og rigere liv.

Uanset hvad du sælger, vil alle dine grundlæggende mål for marketing kunne koges ned til at underholde, uddanne og udfordre dit publikum.

Hos Gravity vil vi gerne uddanne vores publikum ved at fortælle om vores opdagelse af ”Den Kommunikative Tyngelov”, og hvordan vi med den som ramme forstærker vores kunders tiltrækningskraft. Blog, nyhedsbreve, opdateringer og budskaber på de sociale medier har været vores redskaber frem til nu. Vi håber, at du læser og forstår…. Og bliver tiltrukket.

Men hvordan tiltrækker man så den del af publikum, som ikke er så nemme at nå via det skrevne ord? Hvordan tiltrækker man det visuelt og auditivt orienterede publikum? Svare ligger lige for: Det gør man med video!

Konfutse:
Fortæl mig, og jeg glemmer. Vis mig, og jeg husker

Nynarcissisternes hjemland

Film taler til flere sanser på én gang og efterlader derfor et kraftigere indtryk end den rene tekst. Film leverer et budskab på meget kortere tid og griber publikums opmærksomhed og følelser på en anden måde. Derfor tiltrækker du et større publikum. Men det er ikke den eneste fordel.

Med en film påvirker du også Google positivt.

Google elsker video, og derfor vil en video på din hjemmeside øge muligheden for at blive vist på side 1 i en søgning med over 50 procent. Og det er side 1, der er kamppladsen. Udover at uploade din video på din hjemmeside bør du også uploade den på YouTube, som er den største søgemaskine efter Google og derfor giver dig yderligere synlighed på nettet. Dit publikum stoler ikke på reklamer – de stoler på hinanden. En video på YouTube kan let deles af publikum, og når de gør det, så øger det din troværdighed. Og det føles ikke som markedsføring. Jo mere din video bliver delt, jo mere synlighed opnår du. Men din video skal gøre sig fortjent til det.

Se det store i det små

Film er stadig delvist undervurderet og overset som element i marketing. Men med potentialet in mente, hvorfor er der så ikke mange flere virksomhedsfilm på nettet?

love_1

Mange ser begrænsningerne frem for mulighederne. Det kræver en strategi, det tager for lang tid, man skal kunne stå inde for kvaliteten, det kræver muligvis ekstern leverandør, det er for dyrt, og det er for omfattende. Nogle gange skal man se det store i det små. Hos Gravity har vi ikke alene set potentiale i film, men også i den lokale talentmasse. Derfor har vi givet to dygtige designertalenter fra Kolding Designskole muligheden for at udfolde deres talent og gøre det, de gør bedst. Sammen med dem har vi skabt en godt to minutters videofortælling om vores opdagelse af ”Den Kommunikative Tyngdelov”, og hvordan du og alle andre kan arbejde med at forstærke tiltrækningskraften og gøre dit brand, din virksomhed og endda dig selv mere attraktiv.

Vores ambition har været at fortælle vores historie – sweet, short and to the point på godt to minutter. Vi håber, det er lykkedes, og vi er spændte på kritikernes dom, når filmen får premiere her på bloggen om ganske kort tid.

GemGem

Søren Schnedler - Gravity, Gravity Thinking, Konfluent, Messbar

Søren Schnedler

På visitkortet står “Strategi og Koncept” i stedet for en titel, og det dækker ganske godt. Jeg har beskæftiget mig med kommunikation på alle niveauer gennem snart ganske mange år. Det har ført til mange indsigter og ikke mindst opdagelsen af Den Kommunikative Tyngdelov.

Tilmeld dig Gravity Post og modtag en gratis smagsprøve fra min bog

Få en nogenlunde regelmæssig opdatering direkte ind i din mailboks. Her vil jeg inspirere med egne og andres betragtninger på kommunikation og ledelse.

Scroll to Top